Tuholaistorjunnan tutkinto tulee uusia viiden vuoden välein

22.10.2020 10.27
Uutinen

Tuholaistorjujan on suoritettava jyrsijä- ja hyönteismyrkkyjen käyttöä koskeva tutkinto. Tuholaistorjunnan tutkinto tulee uusia viiden vuoden välein. Kaikkien ammattimaista tuholaistorjuntaa biosidivalmisteilla tekevien yritysten ja henkilöiden täytyy olla rekisteröityneinä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ylläpitämiin rekistereihin.

Tuholaistorjuja osoittaa tutkinnolla, että hän on pätevä käyttämään jyrsijä- ja hyönteismyrkkyjä. Tutkinnon tavoitteena on, että ammattimaisesti tuholaistorjuntaa tekevät käyttävät valmisteita turvallisesti ja asianmukaisesti. 

Tukes ylläpitää rekisteriä tuholaistorjujan tutkinnon suorittaneista henkilöistä sekä yrityksistä, jotka tekevät ammattimaista tuholaistorjuntaa. Rekisterissä on tällä hetkellä 77 tuholaistorjuntaa tekevää yritystä ja 248 tuholaistorjujan tutkinnon suorittanutta henkilöä.

Jyrsijöiden, lutikoiden ja muiden sisätilojen tuholaisten tehokas ja turvallinen torjunta edellyttää torjuntakäytäntöjen hyvää tuntemusta. Tuholaistorjuntaan tarkoitetut biosidivalmisteet voivat aiheuttaa haittaa ihmisen terveydelle tai ympäristölle, jos niitä ei käytetä käyttöohjeiden mukaisesti.

Tarkista, että yritys löytyy tuholaistorjunnan yritysrekisteristä

Kun ostat tuholaistorjunnan palveluja, varmista että palveluntarjoaja löytyy Tukesin tutkinto- ja yritysrekistereistä.

Lisätietoja:

Jyrsijätorjunnan hyvän käytännön ohje

Tiedote: Muista nämä viisi asiaa, kun tilaat jyrsijätorjuntaa