Valikko

Tukes opastaa Jukolan viestin kävijöitä turvalliseen kesään

Tukes 11.6.2012 9.36
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) mökkeilee 16.–17. kesäkuuta Jukolan viestissä Vantaalla. Tukesin kesämökillä on tarjolla neuvoa ja opastusta monessa eri kesään liittyvässä asiassa. Mökkipihalla kesävieraita ohjeistetaan muun muassa nestekaasun, kodin kemikaalien ja trampoliinien turvalliseen käyttöön sekä neuvotaan, millainen on sähköturvallinen piha.

Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3000 ihmistä. Mökkeilemällä Jukolassa Tukes haluaa omalta osaltaan vähentää omiin toimialoihinsa liittyviä onnettomuuksia. Esimerkiksi sähköturvallisuuteen liittyviä onnettomuuksia tapahtuu enemmän pihapiirissä kuin kodin sisällä. Myös lasten suosiossa olevat pihatrampoliinit ovat aiempina vuosin aiheuttaneet useita onnettomuuksia ja vaaratilanteita.

Valio-Jukola on ilmaistapahtuma, johon osallistuu yli 16 000 suunnistajaa ja tuhansia katsojia. Tukes toivottaa tervetulleeksi kesämökilleen kaikki kiinnostuneet. Jukola järjestetään Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa (osoite Luotikuja). Tukesin kesämökki on avoinna 24 tuntia. Mökki avataan lauantaina 16.6. kello 12 ja suljetaan sunnuntaina 17.6. kello 12. Kesämökki sijaitsee Jukolan esittelyalueella paikalla 9.

Kesämökillä on mahdollisuus myös testata omaa tietämystään turvallisuusasioista.

Tukes järjestää lauantaina kesämökillä myös tietoiskuja auringonpolttavista kesäaiheista.

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Johanna Salomaa-Valkamo, p. 010 6052 481

sähköposti: [email protected]

Jukolan viestin verkkosivut