Tukesin Kukkahattutäti tavattavissa Weekend Festivalissa

Tukes
6.8.2015 8.53
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) Kukkahattutäti kemikaaliasiantuntijaystävineen on tavattavissa Weekend Festivalissa Helsingin Kyläsaaressa 7-8.8. keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin koristautumisessa käytettävistä kemikaaleista. Kukkahattutäti on Tukesin Nuoret ja kemikaalit -viestintäkampanjan suojelija. Kukkahattutäti kertoo myös kemikaalien uusista varoitusmerkeistä, ja tädin kanssa voi ottaa tapahtumassa varoitusmerkkiselfien eli #varoitusmerkki'en.

Kemikaaliasioista kiinnostuneiden kannattaa vierailla myös Kukkahattutädin verkkosivuilla http://www.sussiunatkoon.fi, josta löytyy paljon tietoa kosmetiikan turvallisesta käytöstä, tatuointien, ripsien pidennysten ja geelikynsien kemikaaleista sekä vaatteiden kemikaalikuormasta ja hiusväreistä. Kukkahattutäti toimii aktiivisesti myös somessa. Löydät hänet Instagramista, Twitteristä, Facebookista ja Youtubesta.

Kukkahattutäti oli aiemmin kesällä tavattavissa Tammerfestissä. Siellä festarikävijät kyselivät etenkin tatuoinneista ja hiusväreistä.

Mieti ensin!

Nuoret ja kemikaalit -kampanjassaan Tukes kannustaa nuoria miettimään tarkasti, mitä kemikaaleja itsensä koristamiseen käyttää. Jos on kerran herkistynyt tietylle aineelle, esimerkiksi hajusteelle tai hiusvärin ainesosalle, allergia sitä kohtaan säilyy koko loppuelämän. Tukes on julkaissut "Kosketusallergia - 5 faktaa ja vinkkiä" -esitteen, jossa annetaan käytännönläheisiä neuvoja, miten allergian kehittymisen riskiä voi pienentää.

Kosketusallergiaa käsittelevässä esitteessä kerrotaan kosmetiikan sisältämiin hajusteisiin, hiusväreissä käytettäviin kemikaaleihin, mustiin hennatatuointeihin sekä luonnonkosmetiikkaan liittyvistä allergiariskeistä. Tukes kannustaa myös tutustumaan kosmeettisten valmisteiden pakkausmerkintöihin aina ennen niiden käyttöä.  On hyvä myös tiedostaa, että ostopäätöstä ei kannata tehdä pelkkien markkinointiväittämien perusteella, vaan kosmeettisen valmisteen pakkausmerkinnät kannattaa lukea aina kokonaisuudessaan.

Lisätietoja:

Tukesin kukkahattutädin esittely

Nuoret ja kemikaalit -kampanjasivusto

Kosketusallergia - 5 faktaa ja vinkkiä -esite

Kemikaalien aiheuttamat reaktiot ja kemikaalien markkinavalvonta

ryhmäpäällikkö Marilla Lahtinen, p. 029 5052 058

Kukkahattutädin haastattelupyynnöt

tiedottaja Nilla Hietamäki, p. 029 5052 451

sähköpostit: [email protected]