Tule kuuntelemaan Tukesin Skype-infoja hengityksensuojaimista!

9.4.2020 11.46
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) tulee paljon kyselyitä hengityksensuojaimista. Suuresta neuvonnan tarpeesta johtuen järjestämme Skype-infoja muutaman kerran viikossa. Tuemme yrityksiä haastavassa markkinatilanteessa ja tarjoamme suomalaisille yrityksille infopaketin suojaimia koskevista lainsäädännön vaatimuksista.

Tule kuuntelemaan infomme ja kysymään, jos sinua askarruttavat kuluttajakäyttöön tarkoitettujen hengityksensuojainten lainsäädäntöön ja myymisen edellytyksiin liittyvät asiat.

Millainen tuote luokitellaan henkilönsuojaimeksi? Oletko varmistanut riittävällä tavalla, että tuote täyttää turvallisuusvaatimukset? Mitä kaikkia asiakirjoja vaaditaan ja miten selvität, että asiakirjat ovat oikeita? Ovatko tuotetiedot kunnossa?

Infotunnin aluksi on lyhyt alustus suojaimiin liittyvästä lainsäädännöstä ja myynnin edellytyksistä. Tämän jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Infotunnilla ei kuitenkaan käsitellä tuotteiden käyttämiseen liittyviä kysymyksiä, vaan keskitytään tuotteiden markkinoille saattamisen edellytyksiin yleisellä tasolla, eli ei käydä läpi yksittäisiä tuotestandardeja. Infotunti on tarkoitettu yrityksille, jotka valmistavat, maahantuovat ja myyvät suojaimia.

Lisätietoja:

Infojen tarkat ajankohdat, osallistumislinkit ja muuta lisätietoa hengityssuojaimista, mm. vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja Tukesin verkkosivuilla https://tukes.fi/hengityssuojaimet.

Tukesin verkkosivuilta löytyy myös nauhoite esityksistä. Katso infotunnin esitys pdf-muodossa tai tilaisuuden tallenne.

Henkilönsuojaimet, kuluttajakäyttöiset Yleiset kulutustavarat