Hyppää sisältöön

Yksi aine, yksi arviointi - Euroopan komission tiedotustilaisuus sidosryhmille ja kansalaisille 1.6.

Julkaisuajankohta 27.5.2022 9.49
Uutinen

Yhtenä kestävyyttä edistävän EU:n kemikaalistrategian tavoitteista on siirtyä ”yksi aine, yksi arviointi” -lähestymistapaan. Sen tavoitteena on parantaa kemikaalien vaarojen- ja riskinarviointien tehokkuutta, vaikuttavuutta, johdonmukaisuutta ja avoimuutta EU-lainsäädäntöjen välillä.

Kemikaalistrategian mukaisesti komission ympäristöasioiden pääosasto (DG ENV) on perustanut asiantuntijaryhmän. Ryhmä koostuu jäsenmaiden viranomaisista ja EU:n virastojen (Euroopan kemikaalivirasto ECHA, Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA, Euroopan ympäristökeskus EEA, Euroopan lääkevirasto EMA, Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto OSHA) sekä komission pääjaostojen edustajista. Asiantuntijaryhmän tarkoituksena on tukea ”yksi aine, yksi arviointi” -lähestymistavan toimeenpanoa käytännössä.

Komissio järjestää 1.6.2022 sidosryhmille ja kansalaisille tiedotustilaisuuden, jossa kerrotaan ryhmän toiminnasta sekä "yksi aine, yksi arviointi" -lähestymistavan tavoitteista ja toimista, joita ollaan toteuttamassa. Tilaisuus on englanniksi.

Käytännön tiedot tapahtumasta

Milloin: keskiviikko 1. kesäkuuta 2022, 09:00 CEST - 13:00 CEST

Missä: verkossa (ilmoittautuminen: EUSurvey - Survey (europa.eu))

Kielet: englanti


Lisätietoja:

Lisätietoja tilaisuudesta, ilmoittautuminen ja kokouksen asialista: Information session on ‘one substance, one assessment’ for stakeholders and citizens (europa.eu)

Kemikaalineuvonta yrityksille