Tunnen tuotteeni -webinaarisarjalle jatkoa: Kuluttajakäyttöisten koneiden ohjeet ja merkinnät käytännönläheisesti

Torstai 3.6.2021 klo 12.00 –  14.00

Teams-linkki tapahtumaan

Tukes järjesti syksyllä 2020 Tunnen tuotteeni -webinaarisarjan, jossa käsiteltiin mm. eri tuoteryhmien teknisiä vaatimuksia sekä yritysten vastuita tuotteita myytäessä. Webinaarisarja sai koneiden osalta jatkoa tammikuussa 2021 Syväluotaus koneturvallisuuteen – webinaarilla, jonka palautteiden kannustamana järjestetään nyt kesäkuussa seuraava koneiden maailmaan syvemmälle sukeltava osa.

Tunnen tuotteeni on uusi Tukesin ylläpitämä oppimisalusta, jossa yritykset voivat kartuttaa tuoteturvallisuuden osaamistaan ja osoittaa tuntevansa tuotteitaan koskevat vaatimukset sekä hallitsevansa vastuullisen yritystoiminnan periaatteet. Oppimisalustalla tentin suorittaneet yritykset saavat käyttöönsä Tunnen tuotteeni -merkin. 

Webinaari on suunnattu erityisesti kuluttajille tarkoitettuja koneita maahantuoville ja myyville yrityksille. Webinaarissa saat ohjeita ja vinkkejä, joiden perusteella yrityksesi voi varmistua siitä, että koneen ohjeet ja merkinnät ovat lainsäädännön vaatimusten mukaisia. Webinaarissa saat myös tietoa siitä, mitä kuluttajakäyttöisen koneen ohjeiden pitää sisältää ja mitä merkintöjä koneessa pitää olla.

Webinaarin vetäjinä toimivat Tukesin koneturvallisuusvastaavat Soili Huttunen ja Kimmo Hakala. Asiantuntijana aiheeseen perehdyttää Jukka Laaksonen Finn-Tarkastus Oy:stä. Webinaari koostuu kahdesta osasta (2x45 min), joiden välissä on lyhyt tauko. Alustuksien jälkeen asiantuntijalle voi esittää aiheisiin liittyen kysymyksiä.

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.

Webinaari tallennetaan, ja tallenteeseen pääsee  tapahtuman jälkeen tutustumaan Tunnen tuotteeni -oppimisalustalla, josta löytyvät myös aiemmat koneturvallisuutta käsittelevät webinaarit:

Webinaari 1: Koneiden vaatimustenmukaisuus ja turvallisuus

Webinaari 2: Koneen mukana toimitettavat asiakirjat

Kohderyhmät: yritykset