Raksakalenteri vie kemikaaliviestit työmaille

Tukes
12.10.2016 9.51
Tiedote

Rakennustyömailla käytetään monia kemikaaleja. Rakennuksilla työskentelevän on tärkeää tuntea varoitusmerkit, tutustua kemikaalien käyttöohjeisiin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin ja käyttää tarvittavia suojaimia.  Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kertoo rakentamisen kemikaaliturvallisuudesta FinnBuild-messuilla 12.–14.10.2016 ja esittelee messuilla rakennustyömaille suunnatun seinäkalenterin.  Kalenterissa on tietoa rakentamiseen liittyvistä kemikaaleista ja rakennustuotteisiin liittyvästä lainsäädännöstä.

Tukesin teettämän seinäkalenterin on kuvittanut neljä suomalaista taiteilijaa. Ninni Kairisalon, Kaisa Lekan, Mikko Saaraisen ja Katja Tukiaisen kuvitukset kiinnittävät puhuttelevalla tavalla huomiota rakentamiseen liittyviin kemikaaleihin, niiden turvalliseen käyttöön ja rakennustuotteisiin liittyvään lainsäädäntöön. Kalenteria jaetaan rakennustyömaiden taukotiloihin syksyn aikana.

Kuva: Katja Tukiainen

FinnBuild-messut ja seinäkalenteri ovat osa rakentamisen kemikaaleihin liittyvää teemavuotta. Vuosina 2016 ja 2017 Tukes viestii tehostetusti rakentamiseen liittyvän kemikaalilainsäädännön vaatimuksista ja kemikaalien turvallisesta käytöstä.

- Viestintää suunnataan rakennustuotteiden maahantuojille, rakennusalan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä rakentaville ja remontoiville kuluttajille monin erin tavoin. Rakennusalalla työskenteleville viestitään erityisesti käyttöturvallisuustiedotteisiin tutustumisesta ja niiden sisältämien ohjeiden noudattamisesta, viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo Tukesista kertoo.

Messuosastolla on Tukesin asiantuntijoita kertomassa myös rakennustuotteisiin liittyvästä lainsäädännöstä ja esittelemässä tuoretta rakennustuoteinfo.fi-sivustoa. Rakennusalan ammattilaisille suunnattu verkkosivusto auttaa selvittämään, millä menetelmällä rakennustuotteen kelpoisuus voidaan osoittaa.

www.tukes.fi/kalenteri

Rakennusalan ammattilaisten FinnBuild-messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa. Tukesin asiantuntijat päivystävät messujen ajan osastolla 6h75.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo, puh. 029 5052 481, [email protected]