Sähkölaitteistoihin ja hyväksyttyjen liikkeiden toimintaan liittyvät ilmoitukset tehdään nyt sähköisesti

9.6.2020 10.48
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) sähköistä asiointia on laajennettu. Sähkölaitteistoihin ja niiden käytönjohtajuuksiin liittyvät ilmoitukset sekä hyväksyttyjen liikkeiden toiminta- ja muutosilmoitukset tehdään jatkossa sähköisesti.

Jo aiemmin asiointipalvelussa on voinut tehdä sähkötöihin liittyviä toiminta- ja muutosilmoituksia. Nyt myös sähkölaitteistojen (luokat 2c, 2d ja 3c) ja käytön johtajien ilmoitukset sekä hyväksyttyjen liikkeiden toiminta- ja muutosilmoitukset tehdään Aluehallinnon asiointipalvelussa kohdassa Tukes-palvelut. Palvelussa voi ilmoittaa mm. uuden sähkölaitteiston ja käytön johtajan sekä muutoksista näissä tai laitteiston teknisissä tiedoissa. Sähköiset palvelut ovat käytettävissä toistaiseksi vain suomeksi.

Asiointipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella tietoturvallisesti ja nopeasti. Siellä voi laittaa asioita vireille ja seurata niiden edistymistä sekä vastata mahdollisiin lisätietopyyntöihin helposti. Asia tulee lähetyksen jälkeen viipymättä ja luotettavasti Tukesin käsittelyjärjestelmään, josta asiakas saa reaaliaikaiset ilmoitukset ilmoittamaansa sähköpostiin asiansa käsittelyn vaiheista. Asian päätös tulee sähköisenä asiointipalvelun työpöydälle, johon asiakas pääsee sähköpostiinsa saaman linkin kautta. Asiointeihin liittyvät asiakirjat säilyvät asiointipalvelussa myöhempää käyttöä varten.

Asiointipalvelussa on voinut jo aikaisemmin tehdä myös kylmäalaan ja pelastustoimen laitteisiin liittyviä toiminta- ja muutosilmoituksia ja hakea henkilöpätevyyksiä.  Lisäksi kasvinsuojelututkintojen järjestäjät ilmoittavat tutkinnon suorittaneiden tiedot Tukesiin asiointipalvelun kautta.

Lisätietoja:

Johanna Reponen, [email protected], puh. 029 5052 005 (sähkölaitteistoilmoitukset)

Marika Sintonen, [email protected], puh. 029 5052 182 (sähköinen asiointi)

Video: Tukesin sähköinen asiointi 

Tiedote 13.3.2019: Tukes siirtyy sähköiseen asiointiin