Hyppää sisältöön

Tavoitteena vastuullisemmat yritykset ja kuluttajat – Tutustu Tukesin kolmanteen vastuullisuusraporttiin

Julkaisuajankohta 26.4.2024 12.36
Uutinen
Piirroskuva Tukesin vastuullisuusteemoista.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut 26.4. vastuullisuusraportin vuodesta 2023. Asiakkaidemme sekä oman toimintamme vastuullisuuden edistäminen näkyi viime vuonna monin tavoin. Toteutimme esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmien valvontaprojektin ja viestimme mikromuovirajoituksesta yrityksille. Saimme Green Office -sertifikaatin Helsingin ja Tampereen toimistoille.

– Vuosi 2023 on ollut tapahtumarikas ja täynnä merkittäviä Tukesin vastuullisuuden edistämiseen liittyviä tapahtumia. Emme ole vielä maalissa, mutta minusta alamme löytämään oman tapamme edistää vastuullisuutta kaikilla niillä toimialoilla, joilla meillä on tärkeä rooli valvonta- ja lupaviranomaisena, Tukesin pääjohtaja Kimmo Peltonen kertoo. 

– Haluamme hyödyntää teknologisen kehityksen tuomia mahdollisuuksia entistä enemmän toiminnassamme, joka perinteisesti on edellyttänyt matkustamista. Tämän haasteen ratkaisemiseksi meillä on vielä matkaa kuljettavana, sillä matkustamisen määrä ja päästöt kasvoivat Tukesissa vuonna 2023 verrattuna edelliseen vuoteen. Matkustuksen luvut ovat silti pienempiä kuin vuonna 2019 ennen koronapandemiaa. Uskon, että analysoimalla omaa dataamme ja hyödyntämällä tietopohjaisia ratkaisuja voimme vähentää merkittävästi myös Tukesin tuottamia hiilidioksidipäästöjä, Peltonen jatkaa.

Tutustu Tukesin vastuullisuusraporttiin.

Lisätiedot: 
projektipäällikkö Susanna Panula, p. 0295 052 015, [email protected]

 
Sivun alkuun