Tukes järjestää Tunnen tuotteeni -webinaarisarjan

15.10.2020 8.50
Uutinen

Mitkä vaatimukset koskevat tuotteitani ja miten vaatimukset tulisi täyttää? Tästä voit ottaa selvää osallistumalla Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) järjestämään webinaarisarjaan marraskuussa.

Webinaarit on suunnattu yrityksille, jotka valmistavat, maahantuovat tai myyvät sähkölaitteita, lastentarvikkeita, koneita, leluja, henkilönsuojaimia, kaasulaitteita sekä akkuja ja paristoja tai yleisiä kulutustavaroita.

Tuotteita koskevat useat eri direktiivit, lait, asetukset ja muut säädökset. Ennen kuin tuotteita voi saattaa markkinoille, pitäisi tuotteen valmistajan, maahantuojan ja jakelijan olla tietoinen säädöksistä ja oltava varma siitä, että tuote täyttää ne. 

Yritysten ja muiden talouden toimijoiden tueksi tässä kaiken tiedon sisäistämisessä Tukes järjestää loppusyksystä neljän webinaarin sarjan. Webinaarien aiheina ovat mm.

  • tuotteiden asiakirjat ja merkinnät
  • tuotteiden myyntiin liittyvät vastuut
  • tuotteita koskevat ilmoitusvelvollisuudet ja erilaiset rekisterit
  • tuotteita koskevat tekniset vaatimukset.

Webinaareissa esitellään myös uutta Tunnen tuotteeni -järjestelmää, jonka avulla yritys voi osoittaa tuntevansa tuotteitaan koskevat vaatimukset sekä hallitsevansa vastuullisen yritystoiminnan periaatteet. Järjestelmä aukeaa tammikuussa 2021, jolloin yrityksillä on halutessaan mahdollisuus suorittaa ilmainen Tunnen tuotteeni -tentti. Tentissä kysytään samoja asioita, mitä näissä webinaareissa opitaan.

Maksuttomat webinaarit järjestetään  tiistai-iltapäivisin 3.11.2020 alkaen. Jos ajankohta ei sovi sinulle, tallenteet webinaareista tulevat myöhemmin nähtäviksi verkkoon. Etuna webinaareihin osallistumiseen on, että voit heti kysyä mieltä askarruttavia tai muuten epäselviksi jääviä asioita. Toki  voit kysyä aiheesta vielä jälkikäteen asiantuntijoilta sähköpostitse.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Marika Keskinen, puh: 029 505 2680,
[email protected]  

Lisätietoja webinaareista ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät Tukesin verkkosivulta 

Tunnen tuotteeni Tukesin verkkosivuilla