Hyppää sisältöön

Tukes kannustaa remontoijia tekemään rakentavia valintoja

Tukes
Julkaisuajankohta 2.2.2017 8.28
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on mukana AstaRakentaja-messuilla Tampereella 3.–5.2.2017. Rakentamisen ja asumisen messutapahtumassa Tukes kannustaa rakentajia ja remontoijia tekemään turvallisia valintoja tuotteita ja materiaaleja valittaessa.

Rakentamisessa käytetään monenlaisia materiaalia ja kemikaaleja. Kotiaan rakentavan tai remontoivan on tärkeää valita tuotteet tai materiaalit käyttötarkoituksen mukaan. On tärkeää tutkia pakkauksen merkinnät ja tunnistaa mahdolliset varoitusmerkit. Tuotteita täytyy käyttää ohjeen mukaisesti ja tarvittaessa suojautua asianmukaisesti. Jos ongelmia syntyy, on syytä ottaa ensisijaisesti yhteyttä tuotteen ostopaikkaan.

Messuosastolla on Tukesin asiantuntijoita kertomassa rakennustuotteisiin liittyvästä lainsäädännöstä ja esittelemässä tuoretta rakennustuoteinfo.fi-sivustoa. Viime vuonna avattu sivusto tarjoaa tietoa rakennustuotteista ja niitä koskevista määräyksistä niin ammattilaisille kuin omakotirakentajillekin.

Messuilla voi testata, kuinka hyvin tunnistaa varoitusmerkit, ja osallistua samalla hotellilahjakortin arvontaan.

Ohjeita kuluttajille, visa maalariopiskelijoille

Messut ovat osa Tukesin rakentamisen kemikaalit -teemaa, jonka aikana Tukes viestii rakentamiseen liittyvän kemikaalilainsäädännön vaatimuksista, varoitusmerkeistä ja kemikaalien turvallisesta käytöstä. Kuluttajia on ohjeistettu mm. käyttämään oikein kyllästettyä puuta ja annettu vinkkejä kodin maalaamiseen.

Kuluttajien ohella Tukes viestii rakentamisen kemikaaleista myös rakentamisen ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Osana teemaa Tukes järjestää helmikuun puolivälissä maalariopiskelijoille suunnatun visan, jossa testataan opiskelijoiden tietämystä käyttöturvallisuustiedotteista.

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä visalla Tukes haluaa edistää rakentamisen kemikaaliturvallisuutta myös alalle kouluttautuvien tulevien ammattilaisten parissa.

Infokuvia remontoijille kemikaalien käytöstä (kuvat Tukesin Facebook-sivulla)

Tukesin tietovisa testaa maalariopiskelijoiden käyttäritiedot (verkkolehden juttu 31.1.2017)

Tukes ja työsuojeluviranomaiset ovat AstaRakentaja-messuilla yhteisosastolla A1021 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 3.–5.2.2017.

Lisätietoja:

Tiedottaja Elisa Salste, puh. 029 5052 878, [email protected]