Tunnetko tuotteesi? Tule koekäyttämään uutta oppimisalustaa

2.10.2019 9.28
Uutinen

Kuuluuko yrityksesi valikoimaan leluja, sähkölaitteita tai yleisiä kulutustavaroita? Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on rakentamassa yrityksille suunnattua oppimisalustaa, jonka avulla yritykset voivat osoittaa omaa tuotetuntemustaan ja vastuullisuuttaan. Nyt voit ilmoittaa yrityksesi mukaan järjestelmän koekäyttäjäksi.

Voit tulla mukaan kehittämään järjestelmää, olipa yrityksesi koko mikä tahansa. Pilotointi alkaa 9.10.2019. Koekäytön aikana yritys pääsee näkemään, miten järjestelmä toimii.

- Tule ja testaa, millä tasolla yrityksesi osaaminen on. Me saamme osallistumisestasi arvokasta palautetta järjestelmän kehittämiseen, ylitarkastaja Anna Vuori sanoo.

Pilotointiin osallistuminen vie yritykseltä ajallisesti muutaman tunnin. Tukes toivoo pilottiin osallistuvilta yrityksiltä palautetta koko järjestelmän toiminnasta, esimerkiksi siitä, onko järjestelmän käyttöön annettu helpot ohjeet, millaisia tenttikysymykset olivat (liian helppoja/vaikeita) tai onko tenttien kesto ajallisesti sopiva.

Tukes kehittää järjestelmää yrityksiltä saamansa palautteen perusteella ja julkaisee sen alkuvuonna 2020.

Tunnen tuotteeni -oppimisalusta on tarkoitettu yrityksille, jotka valmistavat, maahantuovat tai jakelevat kulutustavaroita, kuten lelut, henkilönsuojaimet, kaasulaitteet, koneet, sähkölaitteet, yleiset kulutustavarat. Tunnen tuotteeni -järjestelmällä yritys voi testata tai kartuttaa osaamistaan.

Järjestelmä kiteyttää eri lainsäädäntöjen vaatimuksia yrityksille ja antaa työkaluja turvallisuuden laadunhallintaan. Se sisältää turvallisuus- ja laadunhallintajärjestelmien osaamisen arviointia sekä tuotekohtaisten vaatimusten tuntemista. Järjestelmä kannustaa yrityksiä vastuulliseen toimintaan sekä oman toimintansa jatkuvaan parantamiseen. Järjestelmän käyttäminen on yrityksille vapaaehtoista ja ilmaista.

Kiinnostuitko? Kysy lisää sähköpostitse [email protected] ja ilmoittaudu mukaan. Tarkempi kuvaus oppimisympäristöstä on Tukesin verkkosivuilla.

Lisätiedot:

ylitarkastaja Anna Vuori ([email protected], puh. 029 5052 035)

Tunnen tuotteeni tukes.fissä