EU-komission tiedote: EU palkitsee tuoteturvallisuuden mestareita

26.2.2019 10.25
Tiedote

Euroopan komissio ottaa käyttöön uuden tuoteturvallisuuspalkinnon. Sillä palkitaan yrityksiä, jotka ovat onnistuneet erityisen hyvin tuoteturvallisuuden alalla. Palkintoa voivat tavoitella niin pienet kuin suuretkin yritykset verkkokaupan ja lastenhoitotuotteiden sarjoissa. Palkinnot voittajille jakaa komission kuluttaja-asioista vastaava jäsen Věra Jourová.

Kaikki kuluttajat odottavat saavansa turvallisia tuotteita. Tällä uudella palkinnolla annetaan tunnustusta yrityksille, jotka näkevät erityistä vaivaa tuoteturvallisuuden vuoksi, jopa ylittämällä EU:n vähimmäisvaatimukset. Palkinto on tarkoitettu yrityksille, jotka kehittävät tuotteitaan ja palveluitaan innovoimalla ja investoimalla ja parantavat samalla kuluttajansuojelun tilaa eri puolilla Eurooppaa.

Oikeus-, kuluttaja- ja tasa-arvoasioista vastaava Euroopan komission jäsen Věra Jourová toteaa: ”Haluamme kannustaa useampia yrityksiä asettamaan tuoteturvallisuuden etusijalle ja siten suojelemaan lapsiamme, perheitämme ja ystäviämme. Edelleen markkinoilla on liian monia vaarallisia tuotteita, jotka joudutaan vetämään takaisin tai jotka aiheuttavat haittaa. Tuoteturvallisuuspalkinnon avulla kuluttajien suojelussa kunnostautuneet yritykset voivat saada palkinnon vaivannäöstään.”

Valokeilassa verkko-ostokset ja lastenhoitotuotteet

Tänä vuonna yritykset voivat osallistua kilpailuun kahdessa sarjassa:

Verkkokauppa: kilpailuun voivat osallistua verkkokauppaa harjoittavat yritykset, jotka ovat kiinnittäneet erityistä huomiota tuotteiden turvallisuuteen. Etsimme parhaita käytäntöjä ja prosesseja esimerkiksi tilanteissa, joissa vaarallisia tuotteita vedetään takaisin tai ne havaitaan jo ennen myyntiin asettamista.

Lastenhoitotuotteet: kilpailuun voivat osallistua yritykset, joille lasten turvallisuus on kaikki kaikessa. Yritys on voinut suunnitella turvallisen kehdon, tiedottaa luovasti riskeistä asiakkaalle, tarjota erinomaista myynninjälkeistä palvelua tai yhdistää tuoteturvallisuuden toimitusketjuun ja tuotteen elinkaareen.

Suurten ja pienten yritysten palkitseminen

Palkintoja jaetaan 12: kuusi verkkokauppa- ja kuusi lastenhoitotuotteiden sarjassa. Kulta-, hopea- ja pronssipalkinto annetaan kolmelle pk-yritykselle ja kolmelle suurelle yritykselle kummassakin sarjassa.

Voittajien palkinnot jakaa komission jäsen Jourová syyskuussa järjestettävässä seremoniassa. Lisäksi voittajat pääsevät esittelemään ideansa ja parhaat käytäntönsä muille alansa edustajille.

Osallistu nyt ja voita palkinto!

Osallistuvien yritysten on toimittava jossakin Euroopan talousalueen 31 maasta (28 EU-jäsenmaata sekä Islanti, Norja ja Liechtenstein). Palkinnon voittanut yritys saa laajaa tunnustusta, nostetta maineelleen sekä mahdollisuuden profiloitua tuoteturvallisuusalan kärkinimenä.

Kilpailu on avoinna osallistujille 7.4.2019 asti.

Osallistu kilpailuun verkossa

Tuoteturvallisuuspalkinnon verkkosivu

Lehdistön yhteystiedot: [email protected]

Kuluttajatuotteet