REACH-rekisteröidyt aineet ryhmitelty kemikaaliuniversumissa

22.1.2020 9.00
Uutinen

Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) on julkaissut listan yli 21 000 REACH-rekisteröidystä aineesta eli ECHAn ”kemikaaliuniversumista”. Listan tarkoituksena on tukea viranomaisia mahdollisesti huolta aiheuttavien aineiden riskinhallintatyössä. Kemikaaliuniversumi lisää viranomaistyön läpinäkyvyyttä. Kemikaaliuniversumista yritykset ja sidosryhmät saavat tietoa aineista, joille riskinhallinakeinoja tarvitaan, harkitaan tai joille lisätoimet eivät ole juuri nyt tarpeen.

Aineet on jaettu kemikaaliuniversumissa viiteen eri ryhmään:

  1. riskinhallintatoimi käytössä: aineet, joiden vaarat ihmisen terveydelle ja ympäristölle on tunnistettu
  2. riskinhallintatoimi harkinnassa: aineet, joille parhaillaan harkitaan riskinhallintatoimia
  3. tietojen tuottaminen: aineet, joille tarvitaan lisätietoja mahdollisesta riskinhallintatoimesta päättämiseksi
  4. lisätoimenpiteille ei tällä hetkellä tarvetta: aineet, joille viranomaiset eivät ole ehdottaneet lisätoimenpiteitä tällä hetkellä
  5. ei luokiteltu: aineet, joita ei ole vielä jaettu ryhmiin kemikaaliuniversumissa.

ECHA aikoo jakaa kaikki yli 100 tonnin ainemäärinä rekisteröidyt aineet edellä mainittuihin ryhmiin vuoden 2020 loppuun mennessä. Kaikkien rekisteröityjen aineiden on tarkoitus olla kartoitettuna vuonna 2027.

Voit ladata ECHAn listan rekisteröidyistä aineista täältä.

Listan tiedot pohjautuvat ECHAan rekisteröityjen aineiden tietokannan tilanteeseen elokuussa 2019. Aine voidaan ryhmitellä toiseen ryhmään tulevaisuudessa. Tarkista aina aineen viimeisimmät tiedot ECHAn kotisivulta. Linkki aineen tietokorttiin ECHAn sivulla löytyy julkaistusta listasta.

Tukesin verkkosivulta löydät tietoa, miten voit ennakoida kemikaalilainsäädännön muutoksia ja vaikuttaa, kun aineelle on ehdotettu riskinhallintakeinoa.

Lisätietoja:

ECHAn uutinen kemikaaliuniversumin kartoittamisesta

Lista ECHAn kemikaaliuniversumin rekisteröidyistä aineista

ECHAn vuosikertomus 2018

Kemikaalineuvonta yrityksille

REACH