Hyppää sisältöön

Tukes selvittää Paimiossa tapahtunutta ratsastusonnettomuutta

Mediatiedote
Julkaisuajankohta 26.8.2022 12.32
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvittää Paimiossa 21.8.2022 tapahtunutta ratsastukseen liittyvää kuolemantapausta. Kouluratsastaja kuoli pudottuaan oman hevosensa selästä ratsastustallilla. Hevosen kuolaimet olivat rikkoutuneet.

Ratsastuspalveluita koskee kuluttajaturvallisuuslaki (920/2011), jonka mukaan palveluntarjoajan on varmistuttava palvelun asiakasturvallisuudesta. Tukes valvoo ratsastuspalveluiden tarjoajia, kuten ratsastuskouluja ja täysihoitotalleja. Tukes valvoo myös yleisten kulutustavaroiden, kuten hevosvarusteiden turvallisuutta. 

Tukes selvittää kuolainten turvallisuutta ja sitä, miten palveluntarjoaja on noudattanut kuluttajaturvallisuuslakia. Asian selvittämiseksi Tukes tekee yhteistyötä poliisin ja Suomen Ratsastajainliitto ry:n kanssa. Tukes tiedottaa mahdollisista palvelun turvallisuutta koskevista havainnoistaan asian käsittelyn päätyttyä.

Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain noudattamista kuluttajille suunnatuissa palveluissa. Lisätietoja kuluttajaturvallisuuslain vaatimuksista palveluntarjoajille löytyy Tukesin verkkosivuilta. Tukesin sivuilta löytyy myös tietoa ratsastuspalveluiden vaatimuksista ja Tukes-ohje ratsastuspalveluiden turvallisuudesta.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Kielo Kestinmäki
p. 029 5052 095 
sähköposti muotoa: [email protected]

 
Sivun alkuun