Hyppää sisältöön

Videolta vinkkejä taloyhtiöille leikki- ja ulkokuntoilupaikkojen turvallisuudesta

Julkaisuajankohta 9.3.2022 10.01
Uutinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on laatinut videon, joka vastaa taloyhtiöissä pohdittaviin kysymyksiin leikki- ja ulkokuntoilupaikkojen turvallisuudesta. Videolla annetaan vinkkejä taloyhtiön leikki- ja ulkokuntoilupaikan suunnitteluun, ylläpitoon ja dokumentointikäytäntöihin.

Taloyhtiön on huolehdittava yhteiskäytössä olevan leikki- ja ulkokuntoilupaikan turvallisuudesta kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) mukaisesti. Taloyhtiön vastuulla on muun muassa suunnitella leikki- ja ulkokuntoilupaikka turvalliseksi ja huolehtia sen turvallisuudesta koko elinkaaren ajan.

Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain noudattamista. Tukes käsittelee esimerkiksi leikki- ja ulkokuntoilupaikoilla tapahtuneita onnettomuuksia, vaaratilanteita ja turvallisuuspuutteita koskevia ilmoituksia sekä tekee pistokokeenomaista valvontaa. Tukes antaa myös ohjausta sekä neuvontaa palveluntarjoajille.

Katso video

Lisätietoa leikkipaikkojen turvallisuudesta löydät Tukesin leikkikenttiä koskevalta verkkosivulta.

Jos havaitset puutteita taloyhtiön leikkipaikalla, ole ensisijaisesti suoraan yhteydessä taloyhtiön hallitukseen ja isännöitsijään. Tukesille voi ilmoittaa vaarallisesta palvelusta ilmoituslomakkeella.

Katso myös uutinen: Hyvä käytäntö – Taloyhtiön leikkipaikan turvallisuustarkastus

Tukesin verkkosivuille on koottu tietoa ja toimintaohjeita taloyhtiöille Tukesin toimialoihin kuuluvista asioista.

 

Lisätietoja:

ylitarkastaja Arttu Mäkinen, puh. 029 5052 046, [email protected]

 
Sivun alkuun