Hyppää sisältöön

Kimmo Peltonen jatkaa Tukesin pääjohtajana

Mediatiedote
Julkaisuajankohta 10.6.2021 13.51
Tiedote
Pääjohtaja Kimmo Peltonen

Valtioneuvosto on nimittänyt filosofian tohtori Kimmo Peltosen Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) pääjohtajaksi. Pääjohtajan tehtävä on määräaikainen ja jatkuu 30.6.2026 saakka.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti pääjohtajan valinnasta torstaina 10.6. Kimmo Peltonen on johtanut Tukesia vuodesta 2014 alkaen. Jatkokaudelle valittu Peltonen kertoo, että pääjohtajan ensisijainen tavoite on vakiinnuttaa Tukesin talous vakaalle pohjalle. Syksyllä käynnistyy myös uuden strategian valmistelu.

– Asiakkaat ja sidosryhmät toivovat viranomaisilta yhä parempia palveluja ja aktiivista vuorovaikutusta. Tämä vaatii meiltäkin uudistumista. Olemme Tukesissa kehittäneet muun muassa sähköisiä palvelujamme asiakaslähtöisesti ja tämä työ jatkuu edelleen, Peltonen toteaa.

Tukesilla on hyvä maine sekä sidosryhmien että suuren yleisön keskuudessa

Sidosryhmätutkimuksissa Tukes on koettu asiantuntevaksi ja luotettavaksi turvallisuudesta vastaavaksi viranomaiseksi. Sidosryhmät arvostavat Tukesin toiminnassa hyvin toimivaa yhteistyötä ja henkilöstön ammattitaitoa.

– On hienoa, että sidosryhmät ovat tyytyväisiä Tukesin toimintaan. Olemme satsanneet paljon vuorovaikutukseen ja asiantuntijoidemme valmentamiseen. Maine rakentuu jokaisessa kohtaamisessa, joten jatkuvaa dialogia tarvitaan, Peltonen kertoo. 

Pääjohtaja johtaa Turvallisuus- ja kemikaaliviraston toimintaa sekä vastaa viraston toiminnan kehittämisestä ja tuloksellisuudesta sekä tavoitteiden saavuttamisesta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on lupa- ja valvontaviranomainen, joka edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tukesissa on noin 250 työntekijää. Viraston toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Rovaniemellä.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Kimmo Peltonen, p. +358 295 052 157

Twitter: @K1mmoPeltonen