Mitä yrittäjän pitää tietää kosmetiikasta? Tule kuulemaan ja keskustelemaan!

Tukes
8.5.2018 10.13
Tiedote

 

Haluan valmistaa ihovoiteita ja myydä niitä nettiasiakkaille ja kivijalkaliikkeisiin, mutta mitä kaikkea minun pitäisi ottaa asiassa huomioon?

Vastaus tähän ja moniin muihin kosmetiikkaa koskeviin kysymyksiin selviää Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) kosmetiikkakiertueella, joka starttaa toukokuun lopulla Rovaniemeltä.

Mikä tämä tilaisuus on ja kenelle se on tarkoitettu?

– Jaamme tilaisuudessa tietoa ja keskustelemme kosmetiikan ajankohtaisista asioista. Tilaisuus on suunnattu kosmetiikka-alan ammattilaisille eli yrittäjille, alan opettajille ja opiskelijoille, kertoo ylitarkastaja Anna Vuori Tukesista.

Tilaisuus pidetään 24.5.2018 Rovaniemellä. Miksi juuri siellä?

– Aloitamme Rovaniemeltä, koska pohjoisessakin on paljon alan toimijoita. Jos vastaanotto on hyvä, ajatuksenamme on järjestää vastaavia tilaisuuksia tarpeen mukaan myöhemmin myös muualla Suomessa, ylitarkastaja Terhi Tauriala-Rajala Tukesista.

Tukesin asiantuntijat kertovat illan aikana monista eri teemoista. Aiheina ovat mm. EU-kosmetiikka-asetus ja sen mukaiset velvollisuudet. Tilaisuudessa käsitellään myös kosmetiikan turvallisuusvaatimuksia ja SUE-ilmoituksia eli ilmoituksia kosmetiikan aiheuttamasta vakavasta ei-toivotusta vaikutuksesta. Esillä ovat myös kosmetiikan markkinointiväittämät sekä kauneudenhoitopalveluihin liittyvät velvoitteet. Tilaisuudessa on varattu aikaa myös keskustelulle ja kysymyksille. Katso tilaisuuden tarkempi ohjelma.

Ilmoittaudu maksuttomaan tilaisuuteen voi ilmoittautua 18.5. mennessä.