Kasvinsuojeluainerekisteri

Kasvinsuojeluainerekisteri sisältää keskeiset tiedot Suomessa kasvinsuojelukäyttöön hyväksytyistä valmisteista. Rekisterissä on myös valmisteiden myyntipäällystekstit, jotka sisältävät valmisteiden käyttöohjeet. Saat käyttää vain kasvinsuojeluainerekisterissä olevia valmisteita.

Kasvinsuojeluainerekisterin tietojen päivitykset olivat tauolla 15.10.2020-16.12.2020 välisen ajan rekisterin uusimisen vuoksi. Tiedot päivitystauon aikana tehdyistä lupien muutoksista löytyvät Tukesin nettisivuilta.

Uusi rekisteri aukesi KemiDigissä 17.12.2020. Vanhaan rekisteriin ei enää 17.12.2020 jälkeen pääse. Myös voimassa olevat kasvinsuojelun hätätilassa myönnetyt poikkeusluvat löytyvät uudesta rekisteristä, mutta ennen 17.12.2020 umpeen menneet poikkeusluvat löytyvät erillisestä taulukosta Tukesin sivuilta.

Siirry tästä kasvinsuojeluainerekisteriin

Alkuvuodesta 2021 uuteen kasvinsuojeluainerekisteriin aukeaa lisää hakuominaisuuksia. Lisää aiheesta tiedotteessa.

Rekisterin hakuohjeita

Valmisteen nimi

Haku toimii kirjoittamalla valmisteen koko nimi tai osa nimestä. Tähtiä (*) ei tarvitse laittaa nimen loppuun, mikäli hakee osanimellä. Mikäli valmisteen nimi on muuttunut ja käyttäjä hakee valmistetta vanhalla nimellä, hakutuloksena näkyy valmisteen uusi nimi. Rekisterissä olevan valmisteen nimi voi muuttua, mutta valmisteen nelinumeroinen rekisterinumero pysyy aina samana.

Valmisteen tila -haku

Mikäli käyttäjä tekee haun ilman erillistä rajausta, haku tuo näkyville kaikki KemiDigistä löytyvät kasvinsuojeluaineet, myös poistetut ja poistumassa olevat valmisteet. Tarkempi haku valmisteen tilan mukaan:

Hyväksytty: listaa valmisteet, joita on sallittua käyttää Suomessa kasvinsuojeluaineena kyseisenä ajankohtana. Mukaan tulevat myös poistumassa olevat valmisteet, mikäli siirtymäaika käytölle on vielä meneillään.

Poistumassa: listaa valmisteet, joista on tehty poistopäätös ja annettu siirtymäaika myynnin ja käytön päättymiselle. Näitä valmisteita saa käyttää kasvinsuojeluaineena siihen asti, kunnes käytön päätyttävä päivämäärä on mennyt umpeen. 

Poistettu: listaa valmisteet, jotka on poistettu hyväksyttyjen valmisteiden joukosta. Näitä valmisteita ei enää luvan viimeisen voimassaolopäivän tai käytön päätyttävä -päivämäärään jälkeen ole laillista käyttää kasvinsuojeluaineena Suomessa. 
Kaikille rekisteristä poistuville valmisteille ei tehdä erillistä poistopäätöstä, vaan luvan voimassaolon päätyttyä valmisteen tila muuttuu suoraan ”hyväksytty” -tilasta ”poistettu” -tilaan, kun luvan viimeinen voimassaolopäivämäärä on mennyt umpeen.