Webinaari: Uusi paloturvallisuuslaitelaki ja paloilmoitin- ja sammutuslaitteistot

Tiistai 8.10.2024 klo 10.00 –  12.00

Sisäministeriö ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) järjestävät kaikille avoimen Teams-webinaarin paloturvallisuuslaitelaista ja sen sisältämistä paloilmoitin- ja sammutuslaitteistoihin liittyvistä uudistuksista. Tilaisuus on suunnattu erityisesti asennusliikkeille ja tarkastuslaitoksille sekä muille alalla toimiville.

Webinaareja pidetään kaksi tiistaina 8.10.2024 aamu- ja iltapäivällä. Tilaisuuksien sisältö on sama. 

Paloturvallisuuslaitelaissa säädetään rakennuksiin asennettavien paloilmoittimien ja automaattisten sammutuslaitteistojen vaatimuksista sekä näiden laitteistojen asennus- ja huoltotöistä ja tarkastuksista. Asetuksessa tarkennettaisiin paloilmoittimen ja automaattisen sammutuslaitteiston toiminnallisia vaatimuksia, laitteiston perusmäärittelyistä laadittavan selvityksen sisältöä ja asennustodistuksen sisältöä. Osallistujat voivat tutustua uuteen paloturvallisuuslaitelakiin sekä lausunnolla olevaan laitteistoja koskevaan asetusluonnokseen etukäteen.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuutta ei tallenneta. Esitykset tullaan lisäämään myöhemmin Tukesin sivuille

Kysymyksiä voi lähettää etukäteen Jan Meszkalle sähköpostitse [email protected]

Osallistumislinkki klo 10

 

Tilaisuuden ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus (klo 10)
  • Asennusliikkeitä koskevat vaatimukset 
  • Tarkastuksia koskevat vaatimukset
  • Vaikutukset Tukesin käytäntöihin
  • Keskustelua aiheesta
  • Päätössanat ja tilaisuuden lopetus viimeistään (klo 12)