Valikko

Forcitin Kemix-tehtaan tuotanto ajetaan alas, kunnes jätekontit on siirretty

Tukes 12.7.2013 16.01
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tutkintaryhmä on tehnyt käynnin Oy Forcit Ab:n tehdasalueelle Laukaan Vihtavuoressa. Tutkintaryhmä on yhteistyössä Oy Forcit Ab:n kanssa päätynyt siihen, että yhtiön Kemix-tehdas ajetaan toistaiseksi alas. Tiistaina tehdasalueella savunnut jätekontti sekä muut yhtiön jätekontit sijaitsevat lähellä emulsioräjähdeaineita valmistavaa tehdasta.

Myös läheinen räjähdeainevarasto tyhjennetään toistaiseksi, kunnes jätekontit saadaan siirrettyä turvalliseen paikkaan.  Jätekontit pyritään siirtämään mahdollisimman nopeasti. Puolustusvoimilta on pyydetty tähän virka-apua. Pelastuslaitoksenkin käsityksen mukaan se on turvallinen ratkaisu, johtaja Päivi Rantakoski Tukesista sanoo.

Tukesin tutkintaryhmä perehtyi perjantain käynnillä myös evakuoinnin aiheuttaneen savunneen jätekontin sisältöön. Savunnut jätekontti on avattu ja alustavasti tutkittu. Tutkimuksen jatkuvat edelleen. Poliisi tiedottaa konttiin liittyvistä tutkimuksista ensi viikolla.

– Suuronnettomuusvaarallisten kohteiden johtajilla on vastuu huolehtia siitä, että laitoksella on riittävästi osaamista ja resursseja tunnistaa vaarat. Johdon pitää olla tietoinen laitoksella tapahtuvista muutoksista ja viranomaisten antamista vaatimuksista. Lisäksi vaarojen arvioimisen pitää olla mahdollisimman kattavaa, Rantakoski sanoo.

Tukesin tutkintaryhmä on aloittanut Laukaan Vihtavuoren suuronnettomuusvaaran tutkinnan. Raportti tutkinnasta valmistuu lokakuussa 2013.

Lisätietoja:

johtaja Päivi Rantakoski, p. 029 5052 359

sähköposti: [email protected]