Hyppää sisältöön

Tapaturmapäivänä laitetaan hopulle loppu

Tukes
Julkaisuajankohta 11.1.2017 14.02
Tiedote

 

Perjantaina 13. tammikuuta järjestettävä Tapaturmapäivä muistuttaa kiireen ja stressin vaikutuksesta tapaturmien syntyyn ja kannustaa jokaista  hidastamaan. Osallistu kampanjaan kuvaamalla kiireetön hetkesi ja jakamalla se somessa hashtagilla #hopulleloppu.  Osallistuneiden kesken arvotaan Canon Powershot SX720 HS –kamera. Lue kuvakilpailun säännöt  täältä.

Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Näistä kotitapaturmia on yli 300 000, työtapaturmia  yli 230 000 ja liikennetapaturmia yli 70 000 vuodessa. Kiire on yksi tapaturmille altistavista tekijöistä. Työterveyslaitoksen mukaan 45 prosenttia työskenteli kiireessä työtapaturman sattuessa. Myös kotona ja liikenteessä kiire on usein osasyynä tapaturmaan. Tapaturmapäivän kampanjassa kehotetaan kiireen hallintaan niin töissä, kotona kuin liikenteessäkin.

Katso Tapaturmapäivän videoita!

Hopulle loppu kotona
 

 


Kotona tapahtuu vuosittain yli 300 000 tapaturmaa. Kiire on osasyyllinen niistä suurimpaan osaan. Laita hopulle loppu ja tee kodistasi turvallisempi.

Hopulle loppu töissä

 

 

 

 


Työssä sattuu vuosittain yli 230 000 tapaturmaa. Kiire on osasyyllinen niistä suurimpaan osaan. Laita hopulle loppu ja tee työpaikastasi turvallisempi.

Hopulle loppu liikenteessä

 

 

 

 

 


Liikenteessä tapahtuu vuosittain yli 70 000 tapaturmaa. Kiire on osasyyllinen niistä suurimpaan osaan. Laita hopulle loppu ja tee liikenteestä turvallisempi.

Tapaturmapäivä netissä ja somessa:

 

 

 


Lue myös
Hidasta elämää blogi: Kurahousut puussa ja muita arjen kiirehullutuksia

Tapaturma­päivä -kampanjassa mukana

Finanssialan Keskusliitto, Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Onnettomuustutkintakeskus, Puolustusvoimat, Sisäministeriö, Sosiaali- ja terveysministeriö , SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Kuntaliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Suomen Punainen Risti, Tapaturmavakuutuskeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Työterveyslaitos, Työturvallisuuskeskus

Toim. Paula Kuusio

 
Sivun alkuun