Kylmäala

 

Tee kylmäalan toiminta- ja muutosilmoitukset sekä pätevyyshakemukset Aluehallinnon sähköisessä palvelussa. Tunnistaudu asiointipalveluun esimerkiksi pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen voit turvallisesti täyttää ja lähettää lomakkeen.

Voit tarkistaa jo voimassa olevat henkilöpätevyydet ja yrityksen toimintaoikeudet Tukesin rekisteristä.

Jos sinun ei ole mahdollista asioida sähköisesti, ota yhteyttä [email protected].

Ohjeet sähköiseen asiointiin

Hae kylmäalan pätevyyttä F-kaasuja käsittelevälle

Jos toimit F-kaasujen kanssa, tarvitset pätevyystodistuksen Tukesilta. Hae todistus sähköisen asioinnin kautta. 

Nämä liitteet tarvitset hakemukseen (katso pätevyystaulukosta toimintaoikeuksien selitteet)

Hakemukseen tarvittavat liitteet vastuuhenkilö E3, Y3 ja asentaja E3 a, Y3 a:

  • osatutkinto- tai tutkintotodistus tai linkki omaan opintopolkuun
  • työtodistus, jos haetaan vastuuhenkilön pätevyyttä

Hakemukseen tarvittavat liitteet vastuuhenkilö KU, asentaja KU a:

Yrityksen omistajalle voidaan myöntää vastuuhenkilön KU ja asentajan pätevyys KU a, kun hakemuksen liitteenä on asentajan pätevyyskoetodistus. Samaan aikaan on tehtävä myös uuden kylmälaiteliikkeen toimintailmoitus.

Tee kylmälaiteliikkeen toimintailmoitus

Kylmäalalla toimivien yritysten on tehtävä Tukesille toimintailmoitus ennen toiminnan aloittamista. Tee ilmoitus sähköisessä asioinnissa. 

Jos yrityksen vastuuhenkilöllä ei ole vastuuhenkilön pätevyyttä (Y3, E3 tai KU) Tukesin rekisterissä, hae ensin pätevyyttä F-kaasuja käsitteleville.

HUOMIOI! Kun saat sähköisestä asiointipalvelusta sähköpostin osoitteesta [email protected], käy hyväksymässä linkistä rekisteröintisi. Tarkista myös roskapostilaatikkosi.

Tee kylmälaiteliikkeen toimintaa koskeva muutosilmoitus

Ilmoita yrityksesi toiminnan muutoksista viimeistään kolmen kuukauden kuluessa muutoksesta. Tee muutosilmoitus sähköisessä asioinnissa. 

Sähköisessä asioinnissa voit ilmoittaa 

  • uudesta toimipaikasta, kun yritys on jo Tukesin rekisterissä
  • vastuuhenkilön irtisanoutumisesta, vastuuhenkilön lisäämisestä ja vaihtamisesta
  • toimipaikan toiminnan lopettamisesta sekä muut yhteystietoja koskevat vähäiset muutokset.

Jos haluat hakea toimipaikalle korotettua toimintaoikeutta vastuuhenkilön pätevyystason noustessa, täytä ilmoitus vastuuhenkilön vaihtamisesta. Jos muutos koskee y-tunnuksen muuttumista, sinun on tehtävä toiminnan lopettamisilmoitus ja uusi toimintailmoitus.

HUOMIOI! Kun saat sähköisestä asiointipalvelusta sähköpostin osoitteesta [email protected], käy hyväksymässä linkistä rekisteröintisi. Tarkista myös roskapostilaatikkosi.

Ota yhteyttä

Puhelinneuvonta: Vastaamme puhelimeen vain puhelinneuvonta-aikoina. Muulloin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: [email protected]. Kiireellisissä asioissa voit jättää soittopyynnön vaihteeseen: 029 5052 000.

Puhelinneuvonta-ajat:
•    Tiistaisin klo 10-12
•    Torstaisin klo 12-14

Yhteyshenkilöt:
•    Julia Rytkönen, [email protected], puh. 029 5052 248
•    Tiina Heikkinen, [email protected], puh. 029 5052 156 (loma 26.7.-18.8.)
•    Merja Rajamäki, [email protected], puh. 029 5052 518 (loma 17.-31.7.)
 

Näin haet kylmäalan henkilöpätevyyttä (vastuuhenkilö / asentaja)

1. Tarkista pätevyysvaatimukset
Tarkista pätevyysvaatimukset ennen hakemuksen täyttämistä Tukesin verkkosivuilta. Vastuuhenkilön pätevyyttä kannattaa hakea, jos pätevyys- ja työkokemusvaatimukset täyttyvät, vaikka työtehtäväsi ei sitä tällä hetkellä vaatisi.

2. Asioi sähköisesti
Kirjaudu pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla sähköiseen asiointipalveluun.

3. Täytä hakemus ja anna liitteet
Täytä pyydetyt tiedot sähköiseen hakemukseen. Muista liittää hakemukseen pätevyystaulukossa mainitut liitteet. Voit tallentaa hakemuksen keskeneräisenä ja jatkaa sen täydentämistä myöhemmin.

4. Seuraa käsittelyn vaiheita
Saat tiedon käsittelyn vaiheista hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Hakemus on saapunut Tukesin käsittelyjärjestelmään, kun saat viestissä hakemuksen diaarinumeron. Sähköpostin lähettäjänä on [email protected]. Ellet ole saanut sähköpostia, kannattaa tarkastaa, ettei viestit ole menneet roskapostiin.

5. Tiedot kylmäalan pätevyysrekisteriin
Kun saat myöntävän päätöksen, voit toimia myönnetyn pätevyyden mukaisesti kylmälaiteliikkeen vastuuhenkilönä ja/tai asentajana. Nimesi, asuinkuntasi ja myönnetty pätevyysalue löytyvät kylmäalan pätevyysrekisteristä.

6. Nimitys vastuuhenkilöksi
Jos yritys tekee toimintailmoituksen ja sinut nimetään vastuuhenkilöksi yritykseen, sinun tulee käydä hyväksymässä nimityksesi sähköpostiisi lähetetyn linkin kautta tai kirjautumalla sähköiseen asiointipalveluun.