Hyppää sisältöön

Kaivosrekisterin karttapalvelu uusittu

Tukes
Julkaisuajankohta 3.3.2015 9.00
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Geologian tutkimuskeskus (GTK) ovat uusineet kaivosrekisterin tietoihin perustuvan karttapalvelun. Karttapalvelu palvelee ensisijassa malminetsintään ja kaivostoimintaan liittyvistä hankkeista kiinnostuneita maanomistajia, valtion viranomaisia, kuntia  ja muita asianosaisia sekä myös mediaa ja sidosryhmiä.

Kaivosrekisterin karttapalvelusta asiakas voi etsiä esim. malminetsintään liittyviä valtauksia ja malminetsintäalueita sekä voimassaolevia kaivos- ja kullanhuuhdonta-alueita. Palvelusta löytyvät myös malminetsintä-, kaivospiiri- ja kullanhuuhdontalupahakemukset. Eri karttatasoilta voi lisäksi valita näyttöalueiksi Natura 2000 –alueet, suojelualueet ja kuntarajat.

Kartta-aineistojen ulkoasua ja hakutoimintoja on parannettu. Palvelusta löytyvät myös piirto- ja mittaustyökalut, joiden avulla kartalle voi tehdä omia aluerajauksia ja mitata esim. lupahakemusten etäisyyksiä rakennuksiin. Karttapalvelua on mahdollista käyttää myös mobiililaitteilla. Palvelun ylläpitäjänä toimii GTK, jolle Tukes toimittaa omat paikkatietoaineistonsa.

Tukes toimii kaivoslain mukaisena lupa- ja valvontaviranomaisena.

Linkki karttapalveluun

Lisätietoja:

Terho Liikamaa, kaivosyli-insinööri, puh. 029 5052 117
Jussi Hytönen, tekninen asiantuntija, puh. 029 5052 163

 
Sivun alkuun