Hyppää sisältöön

Uusi uutiskirje opastaa sähkölaitteiden parissa työskenteleviä tuntemaan lainsäädännön vaatimukset

Tukes
Julkaisuajankohta 7.3.2014 12.00
Tiedote

Sähkölaitteiden parissa työskentelevien on nyt entistä helpompi saada tietoa lainsäädännön vaatimuksista Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) uuden Ajankohtaista sähkötuotteista -uutiskirjeen kautta. Sähköisessä uutiskirjeessä kerrotaan muutoksista lainsäädännössä, markkinavalvonnan havainnoista, uusista oppaista ja julkaisuista sekä muista ajankohtaisista asioista.

Suomessa on kymmeniä tuhansia toimijoita, joiden työ liittyy sähkölaitteisiin.

– Vastuu lainsäädännön noudattamisesta on toiminnanharjoittajilla, kuten valmistajilla, maahantuojilla ja jälleenmyyjillä itsellään, ja siihen sisältyy myös vastuu pysyä ajan tasalla muuttuvista vaatimuksista. Neuvonta on iso osa Tukesin valvontatyötä ja haluamme osaltamme edistää tiedon leviämistä, ylitarkastaja Marika Keskinen Tukesista sanoo.

Ensimmäisessä Ajankohtaista sähkötuotteista -uutiskirjeessä käsitellään vuoden 2013 valvontatuloksia, kerrotaan akkujen ja paristojen muuttuvista vaatimuksista sekä uudistetuista päätöksistä. Uutiskirjeitä on tarkoitus julkaista tarpeen mukaan, kolmesta neljään kertaa vuodessa.

– Järjestimme viime syksynä sidosryhmätapaamisia, joissa esittelimme Sähkölaitteiden valmistus, maahantuonti ja myynti -opasta (linkki). Tilaisuuksien jälkeen kysyimme osallistujilta, mitä kautta he haluaisivat mieluiten saada ajankohtaista tietoa. Uutiskirje oli vaihtoehdoista nettisivujen ohella suosituin, Marika Keskinen kertoo.

Lisätietoa:

Ensimmäinen uutiskirje löytyy Tukesin verkkosivuilta

Uutiskirjeen tilaus

Ylitarkastaja Marika Keskinen, p. 029 5052 680,

[email protected]

 
Sivun alkuun