Hyppää sisältöön

Tukes muistuttaa erittäin helposti syttyvien nesteiden säilytyksestä myymälöissä

Tukes
Julkaisuajankohta 28.6.2013 8.44
Tiedote

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, ettei myymälärakennuksissa saa säilyttää erittäin helposti syttyviä palavia nesteitä yli viiden litran astioissa. Tukesin tietoon on tullut myymälöitä, joissa erittäin helposti palamaan syttyvää pienkonebensiiniä on säilytetty myös kymmenen litran astioissa.

Tukes muistuttaa myös palavien nesteiden oikeaoppisesta säilytyksestä: nesteet on säilytettävä siten, että niiden mahdollinen vuotaminen säilytykseen varatun paikan ulkopuolelle on estetty, eikä niiden sijoitus estä tulipalotilanteissa myymälästä poistumista.

Vähittäismyymälä, useamman vähittäismyymälän muodostama kauppakeskus sekä polttoaineen jakeluasema ovat pelastusviranomaisen valvonnassa olevia kohteita. Kohteista on tehtävä ilmoitus pelastuslaitokselle, jos säilytysmäärät ylitetään. Pelastusviranomaisella on velvollisuus vaatia myymälää poistamaan liian suuret säilytysastiat myymälärakennuksista.  Vaarallisten kemikaalien varastointi voidaan kieltää myymälässä kokonaan, jos toiminta ei ole säädösten mukaista. Pelastusviranomaisella ei kuitenkaan ole oikeutta sallia astiakoon olevan asetuksen vaatimusta suurempi.

Erittäin helposti palamaan syttyvien nesteiden säilytysastioiden koko on määritelty 1.1.2013 voimaan tulleen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin valvonnasta annetun valtioneuvoston asetuksen (855/2012) vaatimuksessa (47 §).

Lisätietoja:

ylitarkastaja Timo Kukkola, p. 029 5052 358, sähköposti: [email protected]

 
Sivun alkuun