Hyppää sisältöön

Tukes neuvoo kasvinsuojeluaineiden turvallisesta käytöstä Lepaa 2013 -näyttelyssä 15.–17.8.2013

Tukes
Julkaisuajankohta 13.8.2013 13.26
Tiedote

Kasvinsuojeluaineiden turvallinen käyttö vaatii käyttöohjeiden noudattamista ja oikeanlaisia levitysvälineitä. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) neuvoo Lepaa 2013 -näyttelyssä Hattulassa, koska kasvinsuojeluaineita tarvitaan ja miten niitä käytetään oikeaoppisesti.

Tukesin osastolta saa laaja-alaisesti ajankohtaista tietoa kasvinsuojeluaineista, esimerkiksi niiden varastoimisesta sekä kasvinsuojeluainerekisteristä poistettujen tai vanhentuneiden kasvinsuojeluaineiden asianmukaisesta hävittämisestä. Asiantuntijat vastaavat myös muihin kasvinsuojeluun liittyviin kysymyksiin.

Puutarha-alan Lepaa 2013 -ammattitapahtuma järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan-yksikössä. Tukesin osasto on näyttelyhallissa C5. Näyttelyn verkkosivuilta löytyy ajo-ohjeet ja muita lisätietoja.


Tukes päättää kasvinsuojeluaineeksi tarkoitettujen valmisteiden hyväksymisestä ja käytön ehdoista Suomessa ja pitää yllä rekisteriä hyväksytyistä kasvinsuojeluaineista. Tukes myös valvoo kasvinsuojeluaineiden käyttöä yhdessä ELY-keskusten kanssa.


Lisätietoja:

ylitarkastaja Marianne Pakola, puh. 029 5052 084

sähköposti: [email protected]

 
Sivun alkuun